Το Νεο Μικρο Χωριο

Τρία βουνά χρειάστηκε να συναντηθούν για να δημιουργήσει η φύση ένα θαύμα. Η Χελιδόνα, η Καλιακούδα και το Βελούχι σμίγουν σε ένα σύμπλεγμα απαράμιλλης ορεινής ομορφιάς. Και ανάμεσά τους στέκει παρατηρητής και στολίδι ταυτόχρονα το χωριό μας: Το Νέο Μικρό Χωριό.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μ. και απέχει 12 χλμ. από το Καρπενήσι ενώ μένουν σε αυτό 200 κάτοικοι. Είναι χωμένο μέσα στο πράσινο και μας περιμένει φιλόξενα.

Το Νέο Μικρό Χωριό χτίστηκε 2 χιλιόμετρα από την παλιά του θέση, βάσει τουριστικού σχεδίου ορεινού χωριού, μετά την κατολίσθηση της 13 Ιανουαρίου 1963, όταν το μισό χωριό εξαφανίστηκε. Το Φθινόπωρο του 1966 ηλεκτροδοτήθηκε ο νέος οικισμός και το 1967 κατασκευάστηκε το νέο υδραγωγείο. Μέχρι το 1968 η ανοικοδόμηση είχε τελειώσει.

Όμορφα διώροφα σπίτια με πελεκητή πέτρα και ανάμεσά τους, σκόρπια, πανύψηλα έλατα, που μεγαλώνουν την καλοκαιρινή του δροσιά και την ορεινή ομορφιά του. Η ρυμοτομία του, η ημεράδα και η γλύκα του τόπου προοιωνίζουν ένα θαυμάσιο χωριό.

Θα βρείτε δωμάτια στο μικρό χωριό που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, αλλά και ξενοδοχεία για την διαμονή σας στο καρπενήσι.

10 neo mikro chorio